Traprenovatie

Leren Trapbekleding [Kosten + 3x Voordelen]

Wil jij jouw trap opnieuw gaan bekleden en denk je erover om met leren trapbekleding te gaan werken?

Lees dan zeker even verder. In dit artikel krijg je alle informatie over traprenovatie met leer, van voordelen tot onderhouden.

Wat zijn de voordelen van lederen trapbekleding?

Leer ziet er niet alleen mooi en luxueus uit, maar het brengt ook andere voordelen met zich mee wanneer je het gebruikt als trapbekleding.

  • Zo is leer geluiddempend, waardoor je minder verneemt dat een huisgenoot de trap oploopt. Daarnaast is leer ook warm en zacht aan je voeten, wel zo prettig als je met blote voeten door het huis loopt.
  • Maar leer is ook verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten. Er is voor ieder huis wel een geschikte kleur en uitstraling te vinden.
  • Leren trapbekleding slijt, maar krijgt daardoor een geleefd en authentiek karakter.

Leder combineren met andere materialen

Toch hoeft een traprenovatie met leer niet te betekenen dat je enkel leer kan gebruiken. Leder laat zich namelijk enorm goed combineren met andere industriële materialen, zoals metaal en hout.

Neem bijvoorbeeld leren treden en maak de stootborden van hout. Op deze manier krijg je een mooie mix van materialen en kun je ook zorgen voor meer rust. Of denk er eens over om leder te matchen met metaal, voor bijvoorbeeld de trapleuning.

Hoe onderhoud je een leren trap?

Een leren trap vraagt ook om onderhoud. Wanneer je leer veelvuldig gebruikt, krijgt het namelijk gebruikssporen.

Dit zorgt voor een verweerde look, welke overigens ook erg mooi is. Maar wil je geen echte krassen en viezigheid op je trap, zorg dat je het leer regelmatig schoonmaakt en onderhoud.

Hoe maak je een leren trap schoon?

Het is wenselijk om een leren trap iedere dag even vluchtig schoon te maken. Wees gerust: dit is niet ingewikkeld of veel werk. Je zal enkel iedere dag de trap even moeten afnemen met een vochtige doek. Niets meer, niets minder.

Hoe onderhoud je leren trapbekleding?

Daarnaast is het belangrijk om het leer goed te onderhouden met een onderhoudsmiddel. Net zoals je schoenen inspuit tegen viezigheid, moet je ook je trap onderhouden.

  1. Spray de trap in met bijvoorbeeld HG leerspray, deze reinigt en voedt het leer.
  2. Hierbij is het wederom een kwestie van sprayen en uitwrijven met een doek.
  3. Herhaal dit regelmatig om het leer gezond te houden.

Leer te duur? Neem PVC met lederlook

Leer is erg mooi en leent zich goed voor het bekleden van een trap. Maar leder komt ook met een prijskaartje en vereist onderhoud. (Hoewel het altijd verstandig is om de trap regelmatig schoon te maken.)

Wil je graag jouw trap een lederlook geven, maar vind je echt leer te duur?

Kijk dan eens naar namaakversie en denk aan PVC met een lederlook. Dit scheelt je ongeveer 30% in de kosten. Het zal natuurlijk niet exact hetzelfde voelen als een echte leren trap, maar je krijgt wel de gewenste uitstraling.

Offertes aanvragen bij traprenovatiebedrijven

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van traprenovatie met leer? En wil jij jouw trap laten bekleden met leder? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij onze traprenovatiebedrijven.