Groene Aanslag Verwijderen Op Houten Meubels En Vlonders

Ach, wie kent dat niet, groene aanslag op je tuinmeubels. Het mooie weer staat opeens voor de deur en je wilt lekker buiten gaan zitten.

Hup, even de tuinstoelen pakken die al de hele winter onder die speciale afdekhoes staan.

Groene Aanslag In De Tuin Verwijderen

Wat een teleurstelling dan weer als die mooie houten tuinmeubels helemaal groen zijn, net als de vlonders van je terras. Mouwen opstropen dan maar!

In dit artikel laten we je een aantal manieren zien om het probleem van groene aanslag aan te pakken. Je kunt het op een drastische manier aanpakken, maar ook op een meer milieubewuste wijze. Vanzelfsprekend gaan wij voor de laatste manier.

Als extraatje doen we er ook nog tips bij om canvas stoelen van algen en andere vieze zaken te ontdoen.

KlussenKlussen

Groene Aanslag Verwijderen Met Azijn

De groene aanslag op je tuinmeubels ontstaat bijvoorbeeld bij vochtig weer. Het wordt dan een slijmerige groene laag, die je vaak goed met schoonmaakazijn kunt verwijderen.

Je hebt de volgende producten en materialen nodig:

 • Schoonmaakazijn;
 • Borstel;
 • Emmer;
 • Heet water;
 • Water.

Stap 1: Neem een emmer en doe hier 1 deel heet water en 1 deel azijn in. (gelijke hoeveelheden)

Stap 2: Met een harde borstel en het water en azijn mengsel schrob je de algen van de tuinmeubels af. Als jouw tuinmeubels van een zachte houtsoort zijn, kijk dan eerst of je het hout niet beschadigd met de borstel. Anders kan je misschien beter een schuursponsje (afwas) gebruiken.

Stap 3: Spoel de tuinmeubels af met ruim schoon water en kijk of er nog plekjes zijn die nog niet schoon zijn geworden. Maak dan je borstel of het schuursponsje eerst schoon en verwijder dan de laatste plekjes met het water en azijn mengsel.

Stap 4: Ten slotte nog een keer goed afspoelen met ruim schoon water en op laten drogen.

Groene Aanslag Van Vlonder Verwijderen

Op vlonders is de groene aanslag vaak veel hardnekkiger dan op je tuinmeubels. Je kunt hiervoor bleek met water gebruiken.

Je hebt de volgende producten en materialen nodig:

 • Bezem;
 • Harde borstel;
 • Zuurstofbleekmiddel;
 • Emmer;
 • Heet water;
 • Tuinslang;
 • Afwashandschoenen.

Stap 1: Maak voordat je begint de vlonder leeg. Dat werkt makkelijker en zo voorkom je ongewenste vlekken van het bleekwater op je tuinmeubels en andere spullen die normaal gesproken op de vlonder staan.

Stap 2: Pak de bezem en veeg de vlonderplanken goed schoon. Probeer zoveel mogelijk stof, zand en andere rommel te verwijderen.

Stap 3: Pak een lege emmer en vul deze voor ¾ deel met heet water en 2 kopjes zuurstof-bleek.

Stap 4: Vergeet niet om afwashandschoenen aan te doen voordat je hiermee aan de slag gaat. Vervolgens ga je met een harde borstel de groene aanslag te lijf. Als je de hele vlonder hebt gedaan, laat het bleekwater sop dan even 15-30 minuten intrekken.

Stap 5: Na 15-30 minuten neem je de tuinslang en spoel je de hele vlonder goed af met ruim water.

Stap 6: Na het schoonspuiten van de vlonder, pak je de bezem en veeg je de vlonder goed aan, zodat er nergens water in putjes en dergelijke blijft staan.

Stap 7: Laat nu de vlonder in de open lucht drogen. Als de vlonder weer droog is, kan je de tuinmeubels weer terugzetten en genieten van je werk!

Tip: Om te voorkomen dat je de volgende keer weer heel intensief je vlonder moet reinigen is het verstandig om dit bijvoorbeeld eens per maand te doen. Dan is het lang niet zoveel werk.

Canvas Tuinstoelen Schoonmaken

Canvas stoelen en kussens zijn nog altijd populair. Probleem is vaak dat het canvas erg vies wordt als het buiten staat. Na verloop van tijd komen er allerlei vlekken en ook groene aanslag op.

De hoezen van de tuinkussens kunnen meestal wel in de wasmachine, maar de canvas stoelen schoonmaken is een lastig karweitje.

Je hebt de volgende producten nodig:

 • Borstel;
 • Baking soda;
 • Vaatwasmiddel zoals Sun vaatwaspoeder;
 • Hogedrukspuit of een emmer met water.

Wij hebben wat tips:

Stap 1: Verwijder eerst het losse vuil met een droge borstel.

Stap 2: Maak een sopje van gelijke delen vaatwasmiddel en baking soda met heet water.

Stap 3: Breng de oplossing ruimschoots aan op de voor- en achterkant van het canvas.

Stap 4: Laat 15 minuten inwerken.

Stap 5: Pak de hoge drukspuit en spuit de stoel met ruim water goed schoon. Je kunt ook een emmer met water de stoel schoon spoelen. Helaas werkt het niet zo goed als een hogedrukreiniger.

Stap 6: Na het schoonmaken laat je de stoelen in de buitenlucht drogen totdat ze droog zijn.

WonenWonen

Vergelijkbare berichten